Zuid-Limburgse Toppers

Zuid-Limburg telt talloze innovatieve bedrijven die hun unieke producten en uitvindingen wereldwijd aan de man brengen. Wist u bijvoorbeeld dat de geleidesystemen in pinautomaten zijn ontwikkeld in Maastricht? Of dat het eerste ronde LCD-touchscreen een vinding is van knappe koppen uit Heerlen. En dat uw vliegtuigmaaltijden worden geserveerd uit vliegtuigtrolleys uit Nuth?

Direct Aviation

Van verkeersleider tot vliegtuigtrolley

Direct Aviation in Nuth is een van de grootste leveranciers van vliegtuigtrolleys ter wereld. Daarnaast biedt het bedrijf talloze andere diensten aan luchtvaartmaatschappijen: van cateringaccessoires tot headsets voor inflight entertainment en zelfs detachering van ervaren verkeersvliegers of cabinepersoneel. Direct Aviation Air Flow startte in 1992 en bouwde sindsdien gestaag aan een vooraanstaande positie in de burgerluchtvaart. Het bedrijf telt gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen tot zijn klantenkring In 2006 werd een fabriek in het Chinese Suzhou geopend. Naast Direct Aviation Air Flow (trolleys) zijn er nog drie andere bedrijfsonderdelen: Direct Maintenance (vliegtuigonderhoud op diverse internationale luchthavens), Direct Personnel (werving en selectie van piloten, cabine personeel, engineers en executives) en Direct Aero services (diverse vormen van ondersteuning voor luchtvaartmaatschappijen).

Innolux

Eerste ronde LCD-touchscreen ter wereld

Innolux in Heerlen is de eerste en vooralsnog enige producent van ronde lcd-touchscreens ter wereld. Het bedrijf maakt deel uit van het Taiwanees Innolux concern dat verantwoordelijk is voor het volledig scala van TFT-LCD modules en touchscreens wereldwijd. De moeilijkheid van het ronde scherm zit ‘m vooral in de bedrading van de pixels in het beeldscherm. Innolux is het als eerste gelukt om dit probleem op te lossen. Het eerste ronde touchscreen werkt gemaakt voor Motorola. Naast concurrerende elektronicabedrijven is er ook interesse vanuit andere branches, zoals de auto-industrie.

Thomas Regout

Pinnen dankzij de telescopische ladegeleidesystemen uit Maastricht

Ontstaan als spijkerfabriek in 1834 heeft Thomas Regout zich in ruim 180 jaar ontwikkeld tot een onderneming die wereldfaam geniet op het gebied van onder meer telescopische geleidesystemen. Deze worden wereldwijd toegepast in de industrie, meubelbranche, auto-industrie, professionele opslag en audiovisuele producten. Een van de bekendste toepassingen is die in de geldlades van de pinautomaten. Thomas Regout heeft innovatie hoog in het vaandel staan. In de eigen R&D afdeling wordt voortdurend gewerkt aan geleidesystemen op maat voor de verschillende klanten.

Kent u één of meer Limburgse innovaties of uitvindingen of innovatieve bedrijven die u graag hier terugziet? Deel ze met ons!

Meer producten en innovaties