Khepricoat coating verhoogt rendement zonnepanelen

DSM Advanced Surfaces is de uitvinder van KhepriCoat, een anti-reflectieve coating voor zonnepanelen. De coating is gemaakt van nanomateriaal en zorgt voor een 4% hoger rendement van een zonnepaneel. Het product is een wereldwijde hit en de vraag ernaar groeit sterk.

Geen reflectie, meer energie

Elk zonnepaneel heeft een glazen afdekplaat om het paneel te beschermen. Het zonlicht reflecteert voor een deel op die glasplaat, waardoor een deel van de energie verloren gaat. Dankzij KhepriCoat vermindert de reflectie tot bijna nul waardoor er meer licht en dus energie doordringt in het zonnepaneel en er meer elektriciteit wordt geproduceerd. Niet alleen neemt dankzij KhepriCoat® de lichtdoorlatendheid toe, de coating zorgt ook voor betere prestaties op het gebied van duurzaamheid en flexibiliteit. Bovendien is het product goed te verwerken, op verschillende typen glas en goed schoon te houden.

1-duizendste van een mensenhaar

De nanocoating is zeer dun, ongeveer een duizendste van de dikte van een mensenhaar. De zonnepanelen met coating leveren ongeveer 4% meer energie op! Ter illustratie: Dit staat wereldwijd staat dat gelijk aan de productie van 4 kolencentrales. Daar kan elk jaar een centrale bijkomen, als het gebruik van KhepriCoat toeneemt. Met KhepriCoat levert DSM een bijdrage aan duurzamere energie.

Tot in China

Wereldwijd wordt de behoefte aan duurzame energie groter. De verwachting is dat zonne-energiesystemen een grote rol zullen spelen in de energie-economie van de toekomst. Tegelijkertijd daalt de prijs van zonnepanelen, en ook dat heeft een groeiende belangstelling tot gevolg. De vraag naar KhepriCoat groeit evenredig mee. Niet voor niets is op de Chemelot Campus een gloednieuwe fabriek gebouwd, die in de toenemende vraag kan voorzien. Van hieruit wordt de hele wereld beleverd, vooral in China is veel vraag naar het product.

Meer producten en innovaties