100% natuurlijke geur- en smaakstoffen

Om producten als sinas, parfum en zeep een sinaasappelgeur en -smaak te geven, waren altijd echte sinaasappels nodig. Isobionics is het eerste bedrijf ter wereld dat deze geur- en smaakstoffen op natuurlijke wijze maakt zonder dat dit ten koste gaat van de voedseloogst.

Milieuvriendelijk en oogst-onafhankelijk

Isobionics ontwikkelt en produceert hoge kwaliteit natuurlijke geur- & smaakstoffen langs biologische weg (witte biotechnologie). Dit gebeurt door middel van een 100% natuurlijk fermentatieproces en resulteert in hoogwaardige, natuurlijke eindproducten voor klanten in de voedingsmiddelen-, dranken-, smaak- en geurstoffenmarkt. De technologie van Isobionics is milieuvriendelijk. De productie is oogst-onafhankelijk en levert een constante kwaliteit op, met als gevolg een constante beschikbaarheid en stabiele prijzen.

1 liter = 1 miljoen blikjes frisdrank

Eén van de producten die Isobionics levert is BioValencene. Normaal gesproken is voor slechts enkele grammen valenceen, nodig voor onder andere de sinaasappelsmaak in Fanta, 1 kilo sinaasappels nodig. Nadeel is dat de kwaliteit en hoeveelheid van valenceen varieert per oogst. BioValence van Isobionics wordt geproduceerd zonder sinaasappels, is 100% natuurlijk en van constante kwaliteit. Bovendien zijn de productiekosten aanzienlijk lager. Een liter BioValencene is voldoende voor de smaak van 1 miljoen blikjes frisdrank. En dat is goed nieuws voor frisdrankmerken zoals bijvoorbeeld Fanta, Coca Cola en Sprite.

Innovatie op Chemelot

Deze ontwikkelingen vinden plaats in een gloednieuw biotechnologisch lab op Chemelot. Hier worden de geur- en smaakstoffen ontwikkeld volgens een fermentatieproces dat enigszins vergelijkbaar is met het maken van bier. In plaats van gist worden bij Isobionics micro-organismen toegevoegd. De producten worden inmiddels wereldwijd via distributeurs in de markt gezet. Onlangs is een nieuw product gelanceerd: Beta-Elemene, een stof gemaakt uit gemberwortel en geschikt voor diverse medische en onderzoeksdoeleinden. Een range aan natuurlijke geur- en smaakstoffen voor de voedings-, agro en farmaceutische industrie ligt in het verschiet.

In 2010 won Isobionics de Frost & Sullivan Best Practice Award Global Food Ingredients. Aan de basis van het succes van Isobionics ligt de bundeling van krachten met researchlaboratoria van DSM en externe partners zoals PRI Wageningen en EHT Zürich.

Meer producten en innovaties