Ondernemen in Zuid-Limburg

De gunstige internationale ligging, de sterke infrastructuur en het uitstekende ondernemersklimaat maken Zuid-Limburg aantrekkelijk voor bedrijven en medewerkers. Onze regio combineert traditie met transformatiekracht.

De oudste industriestad van ons land werd een kennisstad, uit de mijnindustrie kwam de chemie voort, de eerste VVV van ons land zet nu de leisure-industrie op de kaart, van bulkchemie naar voedingsmaterialen en van DAF naar MINI. Je zal er maar werken.

Ondernemer uitgelicht

video preview

Hoge ambitie MKB

led-infographic-groei-naar-herkomst-a

 

Zuid-Limburg volgt het ontwikkelingsprogramma Brainport 2020. Een van de bijbehorende doelen is € 8,5 miljard extra bijdrage aan de BV Nederland. Maar liefst € 5 miljard komt voor rekening voor het MKB.

Lees meer over Brainport 2020
 

Hulp bij innoveren

Boordevol ideeën die schreeuwen om verdere concretisering, maar u heeft onvoldoende tijd, financiële middelen, kennis of apparatuur tot uw beschikking?

Dan kunt u als ondernemer gebruik maken van onder andere de volgende initiatieven:

MKB Service Boulevard
De Service Boulevard biedt waardevolle specialistische kennis op het gebied van chemie en materialen evenals bijbehorende onderzoeksfaciliteiten.

Versnellingstafels
Zo’n 100 Zuid-Limburgse MKB’ers werken dit jaar samen aan de ideeën van 14 MKB’ers met als doel tot concrete businessproposities te komen.

Enabling Technologies
Enabling Technologies verhuurt kennis en dure onderzoeksapparatuur aan grote bedrijven, academische onderzoekers en het MKB.

Business Angels Network
Business Angels investeren in start-ups en stellen hun netwerk en kennis ter beschikking. 

MKB Roadmaps
MKB Roadmaps ondersteunt MKB’s en starters bij de zakelijke kant van hun innovatie. 

Naast deze initatieven zijn er nog vele anderen. Neem hiervoor contact op met de Kamer van Koophandel, LIOF of vraag binnen uw netwerk welke actuele ondersteuningsmogelijkheden er zijn.