Brightlands

Onder de naam Brightlands werken de vier innovatiecampussen van Limburg samen: de Chemelot Campus in Sittard-Geleen, de Maastricht Health Campus, de Smart Services Campus in Heerlen en de Campus Greenport Venlo. Op de campussen werken bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstituten en de overheid nauw samen. Drie van deze campussen zijn gelegen in Zuid-Limburg.

video preview

Brightlands Chemelot Campus is dé Euregionale vestigingsplaats voor bedrijven en onderwijs- en onderzoeksorganisaties in chemie en materialen. De Maastricht Health Campus in de wijk Randwijck is dé beoogde hotspot voor medische biotechnologie. De Smart Services Campus in Heerlen draait rondom IT en big data. Greenport Venlo is één van de zes Greenports in Nederland. Het is het tweede tuinbouwgebied van Nederland en zelfs het meest veelzijdige van Europa. De nadruk ligt hier op economische versterking van de regio, met een sterk accent op bedrijvigheid en innovaties rond tuinbouw, agro, maakindustrie en logistiek.De Limburgse campussen zijn inmiddels wereldwijd bekend vanwege hun baanbrekende innovaties, zoals 's werelds eerste hamburger gemaakt van kweekvlees en de eerste schedelimplantaat die op maat wordt geprint door een 3D-printer.

Lees meer over Brightlands

Brightlands Chemelot Campus

Een unieke locatie voor onderzoek en innovatie: Brightlands Chemelot Campus. Een van 's werelds meest toonaangevende innovatiecentra herbergt een levendige, snelgroeiende gemeenschap van baanbrekende bedrijven en kennisinstituten.

De locatie omvat niet alleen ultramoderne R&D- en productie-infrastructuren, maar biedt ook onderwijs op de campus, wetenschappelijk georiënteerde bedrijfsondersteuning, durfkapitaal en diensten voor bedrijfsontwikkeling.

Dankzij de locatie, het ecosysteem en de eenvoudig beschikbare deskundigheid en kennis is Brightlands Chemelot Campus een unieke plek voor innovatieve startende bedrijven en ondernemingen, vooruitstrevende kennisinstituten, ondernemers met lef, briljante onderzoekers, getalenteerde studenten en visionaire investeerders. Zo is er bijvoorbeeld een bedrijf gevestigd dat geconcentreerde smaakstoffen produceert, waarmee uit één sinaasappel wel 6 miljoen liter limonade kan worden gemaakt!

Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Maastricht Health Campus

Dé locatie voor toonaangevende biomedische R&D: Brightlands Maastricht Health Campus brengt briljante onderzoekers en ondernemers met lef bijeen en vormt daarmee een van 's werelds meest vooraanstaande locaties voor (bio)medisch onderzoek. Wetenschappers komen vanuit alle windstreken naar Maastricht om gebruik te maken van de sterkste hersenscanner ter wereld.

Samen met de gebouwen die door bedrijven gehuurd worden, vormen de campus en het omringende gebied de thuisbasis voor een gespecialiseerd algemeen, klinisch en referentieziekenhuis, een netwerk van klinieken, een gerenommeerde faculteit die is gespecialiseerd in gezondheid, geneeskunde en life sciences, en een toonaangevende faculteit voor psychologie en neurowetenschappen.

De campus biedt niet alleen faciliteiten en een ecosysteem die zijn afgestemd op de behoeften van medisch onderzoekers en startende medische bedrijven, maar maakt dus ook de meest vooraanstaande beeld- en analysetechnologie eenvoudig toegankelijk. Andere speerpunten zijn het faciliteren van onderzoek naar hart- en vaatziekten, regeneratieve geneeskunde (zoals de mogelijkheid om nieuw bot te groeien vanuit bestaand weefsel) en nieuwe toepassingen van elektropulstechnologie.

Brightlands Maastricht Health Campus

Brightlands Smart Services Campus

Een unieke locatie voor 'slimme' diensten: Brightlands Smart Services Campus vormt een revolutionair instituut met briljante onderzoekers en docenten, innovatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven op het gebied van human resource management en smart services ('slimme' diensten). Samen vormen ze een van 's werelds meest vooraanstaande locaties voor smart services.

Deze locatie biedt niet alleen de nieuwste R&D- en productie-infrastructuren, maar ook onderwijs op de campus, wetenschappelijk georiënteerde bedrijfsondersteuning en diensten voor bedrijfsontwikkeling.

Brightlands Smart Services Campus combineert een wetenschappelijk en zakelijk ecosysteem met laboratoria die innovatie en deskundigheid bijeenbrengen – en dat alles op één strategische locatie. Dit resulteert in een unieke plek waar innovatieve startende bedrijven en bestaande ondernemingen, vooruitstrevende kennisinstituten, briljante onderzoekers, studenten en visionaire investeerders kunnen samenwerken.

Brightlands Smart Services Campus