Tussen 9 juli en 31 augustus presenteert Cube design museum in Kerkrade vijf Engelstalige masterclasses voor o.a. bedrijfsleven en designers die meer bagage willen krijgen bij productontwikkelings- en innovatieprocessen. De onderwerpen zijn: design thinking methode, speculative futures, business canvas model, prototyping en intellectueel eigendom. De masterclasses zijn tussen 16.00 en 18.00 uur en worden gegeven door specialisten op hun vakgebied in het design lab van Cube designmuseum. De masterclasses zijn onderdeel van het IMPACT!-programma.

Elk jaar organiseert Cube Design Museum een summercamp voor internationale designstudenten met tal van opdrachten en businesscases. Zo ook de masterclasses. Dit jaar staan ze voor het eerst open voor het bedrijfsleven en voor designers die al werkzaam zijn. De onderwerpen komen voort uit vragen van de markt. De masterclasses zijn bewust compact gehouden om juist het bedrijfsleven te laten aansluiten. Elke masterclass wordt tweemaal gegeven. In vier uur tijd ben je helemaal bij en heb je extra bagage op een onderwerp dat relevant is bij innovatie en/of productontwikkeling.

Onderwerpen

- 9 juli, herhaling 6 augustus: design thinking methode door Guido Stompff (Oce/Canon en Zuyd HS)

- 16 juli, herhaling 13 augustus: speculative futures door Theo Ploeg (Studio Hyperspace en Maastricht Academy of Design and technology)

- 23 juli, herhaling 27 augustus: business canvas model door Paulien van Strijland (Brightlands Innovation Factory)

De masterclasses prototyping en intellectueel eigendom worden later ingepland.

Wat is IMPACT?

IMPACT! is het virtuele en fysieke platform dat de Limburgse creatieve industrie (designers, bedrijfsleven en onderwijs) bij elkaar brengt en zo het belang en de zichtbaarheid van de sector vergroot. Cube design museum faciliteert en begeleidt het platform. Onderwerpen worden aangedragen door de branche en behandelt in interactieve (netwerk)bijeenkomsten zoals lezingen, workshops, masterclasses, congressen en debatmiddagen. Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten via de website: www.impactprogram.eu.

Gerelateerde bedrijven