Innovatieve economie

De kracht van Zuid-Limburg wordt bepaald door de combinatie van de innovatieve economie, de internationale ligging en een inspirerende woonomgeving. 16 gemeenten - 1 economie. Eén regio die op verschillende schaalniveaus werkt. Voornamelijk als onderdeel van de Provincie Limburg, maar ook de zuidelijke provincies en de rest van Nederland. Afgezien daarvan zijn de omringende landen van toenemend belang voor dZuid-Limburg: economisch, cultureel en op het gebied van recreatie.

Het ecosysteem van onze innovatieve kenniseconomie bestaat uit de Brightlands-campussen, grote bedrijven, innovatieve kleine en middelgrote ondernemingen en start-ups, evenals een sterke verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

De snelgroeiende kenniseconomie in Zuid-Limburg is zeer zichtbaar geworden op de Brightlands-campussen, waar kennis en bedrijfsleven samenwerken: gezondheidszorg in Maastricht, materialen in Sittard-Geleen, Smart Services in Heerlen en voedsel in Venlo. De campussen zijn de drijvende krachten in deze regio en werken samen met een aantal grote bedrijven die deze visie delen. Samen met chemicaliën en materialen, life sciences & gezondheidszorg en slimme diensten is de regio Maastricht ook een belangrijke speler in systemen en gezondheidszorg, hernieuwbare energie, logistiek en vrije tijd.