Zicht op Zuid-Limburg

Zuid-Limburg (‘the Maastricht Region’) grenst voor 6 kilometer aan Nederland en voor 220 kilometer aan het buitenland: de Belgische gewesten Vlaanderen en Wallonië en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. In een straal van 40 kilometer vormen we samen met 4 miljoen regiogenoten de Euregio Maas-Rijn.

Of je nu op zoek bent naar aantal inwoners, de ontwikkeling van de economie of gewoon wat leuke wetenswaardigheden zoekt over Zuid-Limburg: bij ons kan je terecht. 

Kaart en Infographics

Ons zuidelijk stukje Nederland staat vaak helemaal onderaan op de kaart. Wij zetten Zuid-Limburg opnieuw op de kaart: Midden in Europa. Met op de achterkant een gloednieuwe infographic aan de hand van de Kracht van Zuid-Limburg: Innovatieve economie, Internationale ligging en Inspirerende leefomgeving.

Kaart + Infographic Nederlands
Kaart + Infographic Engelstalig

Ook hebben wij een mooie infographic over de logistiek in Zuid-Limburg.

Feiten-poster

Alle 80 feitjes over de kracht van Zuid-Limburg in 1 mooi overzicht? Dat kan! Download hier onze populaire Feiten-poster en draag uit waar Zuid-Limburg voor staat: een innovatieve economie, een internationale ligging en een inspirerende leefomgeving.

Onderstaande film laat zien waar de Kracht van Zuid-Limburg uit bestaat.  Er bestaat ook een Engelse, Duitse en Chinese versie van deze film.

De Kracht van Zuid-Limburg

video preview

Online Kennisbank

Ben je op zoek naar actuele cijfers over Zuid-Limburg, zoals gegevens over demografie, arbeidsmarkt of bijzonderheden? Bezoek dan onze interactieve kennisbank. Iedere graphic is afzonderlijk te downloaden en vrij te gebruiken in beleidsstukken, presentaties of schoolopdrachten!

Bezoek de kennisbank