Zuid-Limburg is booming

Van oudsher heeft Zuid-Limburg een bovengemiddeld krachtig MKB. Een energieke banenmotor die zich steeds internationaler oriënteert.

Naast een aantal grote bedrijven en organisaties zijn er de afgelopen jaren bovendien drie veelbelovende clusters ontstaan op het gebied van chemie & materialen, life sciences & health en op het gebied van smart services.

Deze innovatieve campussen gedijen goed in de internationale setting van Zuid-Limburg en zijn de katalysatoren van de economische groei in de regio.

Economische pijlers

Innovaties uit Zuid-Limburg

Overzicht van de innovatieve ontwikkelingen in de regio.
Made in Zuid-Limburg

Bedrijven

Van internationale hoofdkantoren tot kleine ondernemers met unieke specialismen.

Bedrijven in Zuid-Limburg

Ondernemen

Gunstige internationale ligging, sterke infrastructuur en een uitstekende ondernemersklimaat.

Ondernemen in Zuid-Limburg

Het internationale perspectief biedt ongekende kansen

Zuid-Limburg is een integraal onderdeel
 van een van de krachtigste internationale kennisregio’s van Europa, met universiteiten, hogescholen en gespecialiseerde campussen.

Samen met het bedrijfsleven en de internationale verbindingen biedt dat een uitdagend perspectief voor de economische krachtsectoren van Zuid-Limburg: chemie & materialen, life sciences & health, smart services, nieuwe energie, logistiek, leisure, zorg en agro & voedsel. Binnen een uur reistijd zijn er 2,2 miljoen banen.

Internationale ligging

Onderscheidend onderwijs


In Zuid-Limburg zijn het internationaal onderwijs en onderwijs in de medische en technische richting sterk vertegenwoordigd. Dat heeft alles te maken met de het bedrijfsleven in de regio, waar talloze medisch, technisch of internationaal georiënteerde bedrijven zijn gevestigd.

Meer over: