Verkeer en vervoer in Zuid-Limburg

Nauwelijks files, snelle verbindingen met de Europese hoofdsteden en keuze uit acht vliegvelden. Een uitstekend intern openbaar vervoersnetwerk dat de drie stedelijke agglomeraties (Maastricht, Parkstad en Sittard-Geleen) ieder kwartier en binnen 25 minuten reistijd met elkaar verbindt.


Snelle en frequente treinverbindingen met Eindhoven en Venlo (1 uur), Brussel en Keulen (1,5 uur), Randstad (2 uur), Parijs en Frankfurt (3 uur) en Londen (4,5 uur). Een eigen vliegveld (Maastricht-Aachen Airport) en binnen een uur rijden 2 intercontinentale luchthavens (Brussel, Düsseldorf) en 4 continentale (Keulen, Eindhoven, Weeze, Charleroi).


Intern: vier keer per uur een trein


Tussen de steden in Zuid-Limburg (Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen) rijdt 4 keer per uur een trein die ook Meerssen, Beek, Geleen, Valkenburg, Voerendaal, Schinnen, Nuth, Hoensbroek, Landgraaf en Kerkrade aandoet. Zie www.ns.nl of www.veolia-transport.nl.


Snelle verbindingen Randstad & Schiphol


Vanuit Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen vertrekken elk half uur rechtstreekse treinen naar de Randstad. Sittard-Amsterdam: 2 uur. Alle Schiphol-treinen zetten u recht onder 'departure' af. Zie www.ns.nl.


Fijnmazig busnetwerk


Elke stad, dorp en wijk wordt bediend door een betrouwbaar, snel en frequent bussysteem. De busstijden sluiten goed op elkaar en op de treinen aan, waardoor overstappen makkelijk en betrouwbaar is.


Internationale ligging

Vanuit Maastricht vertrekt ieder uur een trein richting België met vanuit Luik (30 minuten) of Brussel (1 uur en 30 minuten)  connecties naar Parijs en Londen. zie www.b-rail.be

Vanuit Heerlen liggen de belangrijkste Duitse bestemmingen aan uw voeten: zie www.db.de. U reist via Aken en stapt daar, of in Keulen, over op snelle hogesnelheidstreinen.


Met de auto: Europa aan uw voeten


Zuid-Limburg ligt centraal tussen de grote Europese, economische centra. Op een uur reizen Brussel, Keulen, Antwerpen, Eindhoven, Düsseldorf. Op 1,5 uur Luxemburg. Op 2 uur Metz en Saarbrücken. Op 2,5 uur de Randstad. Op 4 uur Parijs en Straatsburg. Op 5 uur Basel.


Nauwelijks files, veel projecten


Files zijn er nauwelijks in Zuid-Limburg. Maar om de bereikbaarheid te garanderen wordt gewerkt aan de toekomst. De grote projecten zijn de ondertunneling van de A2-traverse in Maastricht, de Buitenring Parkstad en de OV-verbindingen met Aken en andere Duitse steden.
 
 

Snelle treinverbindingen

Parijs in 3 uur, Londen in 4,5. Europa was nog nooit zo dichtbij.

Treintijden

Logistiek & distributie

Zuid-Limburg heeft een gedegen netwerk van waterwegen, autowegen, buisleidingen, sporen en luchthavens.

Logistiek & distributie
 
 
VerbindenVliegen
Treinen
Logistiek en distributie

Hierbij willen wij u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek over de regio Zuid-Limburg en de website van zuidlimburg.nl. Het onderzoek vertelt ons hoe u over Zuid-Limburg denkt en wat u van de site vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Flycatcher Internet Research. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt, uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
Wilt u deelnemen?