Voortgezet onderwijs

De middelbare scholen in Heerlen, Maastricht en Sittard bieden landelijk erkende topkwaliteit, met vaak internationaal onderwijs, ook voor native speakers. Zonder wachtlijsten. Meerdere middelbare scholen staan zelfs in de top van beste scholen van Nederland.


De meeste Limburgse scholen vallen onder de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Het LVO heeft 20 scholen verspreid over heel Limburg, met alle varianten van het VMBO tot en met het gymnasium en allemaal met een verschillende identiteit. Naast het LVO zijn er meerdere scholengroepen actief in Limburg. 

Top-10 scholen

Bijzonder is de Trevianum scholengroep in Sittard. De afdeling gymnasium van deze school is door het weekblad Elsevier in 2007 uitgeroepen tot het beste gymnasium van Nederland. Ook het Porta Mosana in Maastricht is één van de toppers de jaarlijkse onderzoek in het onderwijs. In 2011 scoorde het Sophianum in Gulpen landelijk een derde plek. DaCapo College in Sittard scoorde hoog op haar VMBO-K en VMBO-GT opleidingen.  


 
 
 
StuderenKinderopvang
Basisscholen
Voortgezet onderwijs
MBO
HBO
Universitair onderwijs
Internationaal onderwijs
Medisch onderwijs
Technisch onderwijs

Hierbij willen wij u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek over de regio Zuid-Limburg en de website van zuidlimburg.nl. Het onderzoek vertelt ons hoe u over Zuid-Limburg denkt en wat u van de site vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Flycatcher Internet Research. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt, uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
Wilt u deelnemen?