Musea & galerieën in Zuid-Limburg

Nederlanders die Zuid-Limburg en de Euregio voor het eerst bezoeken, wanen zich hier vaak in het buitenland.


De regio kent vele internationaal bekende plekken, zoals Maastricht, Aken en Luik. Maar ook plaatsen als Sittard-Geleen, Heerlen en Vaals of dorpen als Urmond en Klimmen kennen een indrukwekkende geschiedenis. Steeds vaker worden, soms op historische plaatsen, kunsttentoonstellingen en -routes georganiseerd, veelal gekoppeld aan culinaire evenementen. Daarnaast is het eigen industrieel verleden in de Euregio rijk gedocumenteerd in de vele bijzondere musea.

Deze internationaal georiënteerde regio inspireert een groot aantal professionele kunstenaars met vaak hoge opleidingen om hier te wonen en werken. Vele websites, de nodige musea maar vooral ook het grote aantal galerieën bieden een overzicht van wat er op cultureel en historisch gebied in Zuid-Limburg leeft. De regio is bijvoorbeeld de thuisbasis van de wereldberoemde kunst- en antiekbeurs TEFAF, 15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen en vele kleine podia, galeries en kunsthuizen.

 
 
 
expositiebouwer Wouter van Dillen
werd de Willie Wortel van Kerkrade Meer Videoportretten

1.250+ vacatures

Blader door minimaal 1.250 HBO/WO-vacatures. Daarbovenop ook vele MBO-vacatures.

Vacatures zoeken

Cultuuragenda

Overzicht van evenementen en culturele highlights in Zuid-Limburg.

Cultuuragenda
Attracties in Zuid-Limburg

Attracties

Van bios en boottocht tot grot en dierentuin: alle attracties van Zuid-Limburg op een rij.

Attracties

 
 
RecreërenAttracties
Musea en galerieën
Podia
Onthaasten
Gastronomie

Hierbij willen wij u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek over de regio Zuid-Limburg en de website van zuidlimburg.nl. Het onderzoek vertelt ons hoe u over Zuid-Limburg denkt en wat u van de site vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Flycatcher Internet Research. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt, uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
Wilt u deelnemen?