Ziekenhuizen in Zuid-Limburg en Euregio

Zuid-Limburg telt drie ziekenhuizen. Op een gebied van 25 bij 25 kilometer groot houdt dat in dat u nooit langer dan 15 minuten verwijderd bent van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.


Nederlanders gaan vaker op zoek naar zorg over de grens. In de Euregio vindt er steeds meer samenwerking plaats tussen de academische ziekenhuizen van Aken, Maastricht en Luik. Nergens in Europa is de grensoverschrijdende gezondheidszorg zo geconcentreerd aanwezig als in Zuid-Limburg.

Orbis Medisch Centrum


Het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen is het ziekenhuis van de toekomst. Een technologisch hoogontwikkeld centrum waar op de meest patiëntvriendelijke en efficiënte manier zorg wordt geboden. Op de Zorgboulevard van Orbis Medisch Centrum kan iedereen op één plek terecht voor behandeling (cure) en ondersteuning (care). Diverse zorgpartners en zorgaanbieders bieden ondersteuning bij onderzoek, begeleiding, revalidatie, advies, informatie en voorlichting.

Orbis Medisch Centrum
 

Maastricht UMC


Als academisch ziekenhuis heeft het Maastricht UMC taken op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en opleiding en onderzoek. De gezondheid van de patiënten staat daarbij centraal, net als het verbeteren van zorg, kennis en kunde. Het Maastricht UMC verricht vooraanstaand onderzoek en is daarmee een belangrijke speler op het gebied van industriegerelateerd onderzoek. Het onderzoek gebeurt veelal in samenwerking met andere medische (universitaire) centra, het bedrijfsleven en de industrie.

Maastricht UMC+
 

Atrium Medisch Centrum


Het Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen is in 2009 uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Het is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, verdeeld over drie locaties.

Atrium MC
 

Ziekenhuizen in de Euregio


Aken (DE)
Universitätsklinikum Aachen

Bergisch Gladbach (DE)
IKK Nordrhein

Eupen (BE)
St. Nikolaus-Hospital Eupen

Genk (BE)
Ziekenhuis Oost-Limburg

Leuven (BE)
Universitair ziekenhuis Leuven

Luik (BE)
Centre Hospitalier Universitaire Liège

 
 
LevenSport en ontspanning
Cultuuragenda
Zorg

Hierbij willen wij u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek over de regio Zuid-Limburg en de website van zuidlimburg.nl. Het onderzoek vertelt ons hoe u over Zuid-Limburg denkt en wat u van de site vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Flycatcher Internet Research. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt, uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
Wilt u deelnemen?