Sport en ontspanning in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een paradijs voor de (recreatieve) sporter. Zuid-Limburg verbindt twee grote internationale natuurgebieden met elkaar: Eifel/Ardennen en het Kempenland.

Fietsen

Mountainbikeroutes in Zuid-Limburg zijn aangesloten op MTB-routes in Belgisch Limburg, wat een totaal aan 672 km aan fietsplezier oplevert. De finish van de Amstel Gold Race, touretappes en wereldkampioenschappen wielrennen, worden regelmatig in het Heuvelland uitgevochten, net als de Raboronde, de Hel van het Mergelland en Limburgs Mooiste.

Wandelen

Zuid-Limburg is befaamd om de vele wandelmogelijkheden door het heuvellandschap. Denk aan natuurgebieden als de Brunssummerheide en beekdalen zoals het Geuldal. De wandelroutes zijn goed gemarkeerd en onderling aan elkaar verbonden, zodat u uw eigen route gemakkelijk kunt samenstellen. Wandelen in Zuid-Limburg is grenzeloos; aaneengesloten aan het gebied liggen Duitse en Belgische natuurgebieden, die samen het 'Drielandenpark' vormen.

Skiën, golfen en genieten!

Snowworld in Landgraaf is ’s werelds grootste indoor skiresort inclusief luxe fitness, wellnesscenter en viersterrenhotel. In Mechelen en Brunssum zijn de hoogstgelegen golfbanen van Nederland met prachtige vergezichten te vinden.


 
 

Accommodaties

Overzicht van sportaccommodaties in Zuid-Limburg en Euregio.

Accommodaties
 

Sportdatabank Limburg

In Zuid-Limburg zijn talloze verenigingen voor elke denkbare sport, van atletiek tot onderwaterhockey, met daaraan verbonden een groot aantal sportaccommodaties en -evenementen. In de Sportdatabank Limburg zijn alle verenigingen en organisaties te vinden waar in clubverband gesport kan worden.

Sportdatabank
 
 
LevenSport en ontspanning
Cultuuragenda
Zorg

Hierbij willen wij u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek over de regio Zuid-Limburg en de website van zuidlimburg.nl. Het onderzoek vertelt ons hoe u over Zuid-Limburg denkt en wat u van de site vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Flycatcher Internet Research. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt, uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
Wilt u deelnemen?